Direct naar de inhoud.

Workshop Techniek en Water in Stadskanaal

Begin oktober 2022 was waterschap Hunze en Aa’s met een flink aantal collega’s aanwezig bij een workshop-tweedaagse op de basisscholen in Stadskanaal. Honderden leerlingen uit groep 5 en 6 gingen in groepjes langs de verschillende workshops op het gebied van techniek en water. De tweedaagse had als doel in de regio (jonge) leerlingen op een positieve manier kennis te laten maken met techniek en technologie en hen zo te interesseren voor een baan in de techniek.
Er waren twee dagen gepland op twee verschillende scholen waar ook weer andere scholen naar toe kwamen. Zo hebben ruim 200 leerlingen afkomstig van zes basisscholen uit Stadskanaal de workshops gevolgd. Door zelf te doen konden de kinderen ervaren wat techniek in de waterwereld inhoudt. Zo stond de trekker met maaikorf van Hunze en Aa’s op het schoolplein, gingen de leerlingen dijken bouwen en maakten ze een eigen zuivering. Maar ook een laboratoriumproefje was één van de workshops, evenals shampoo maken en een eigen ‘smoothie fietsen’. Naast de elf workshops van het waterschap verzorgde ook de firma Van Meerendonk Waterontharders een tweetal onderdelen. De kinderen konden bij hen de pH-waarde van water meten en leerden wat hard en zacht kraanwater is.

En zo maakten de kinderen ook ongemerkt kennis met een aantal mogelijke banen in de regio. Zoals de tractor-kraanmachinist, de analist, de peilbeheerder, projectleider en elektromonteur. Het was absoluut een succes te noemen. En wie weet hebben Hunze en Aa’s en Van Meerendonk stiekem al toekomstige collega’s ontmoet.